Продукти:
• 400 г сварен червен фасул
• 300 г кафяв ориз
• 100 г зелен фасул
• 1глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 стръка целина (без листа)
• 250 г пресни гъби
• 50 г сушени кайсии
• 100 г кашу
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината зехтин. След 3-4 мин сипваме ориза и счукания чесън и разбъркваме. Наливаме горещия бульон, захлупваме и варим 30 мин, докато оризът омекне и поеме течността.
Отделно загряваме останалата мазнина и последователно пускаме в нея нарязаната целина, нарязания зелен боб, нарязаните гъби и ядките. Запържваме, като периодично разбъркваме. След 3-4 мин добавяме сварения и отцеден фасул, задушения ориз и ситно нарязаните кайсии.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус, готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...