Продукти:
• 400 г сварен червен фасул
• 300 г кафяв ориз
• 100 г зелен фасул
• 1глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 стръка целина (без листа)
• 250 г пресни гъби
• 50 г сушени кайсии
• 100 г кашу
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината зехтин. След 3-4 мин сипваме ориза и счукания чесън и разбъркваме. Наливаме горещия бульон, захлупваме и варим 30 мин, докато оризът омекне и поеме течността.
Отделно загряваме останалата мазнина и последователно пускаме в нея нарязаната целина, нарязания зелен боб, нарязаните гъби и ядките. Запържваме, като периодично разбъркваме. След 3-4 мин добавяме сварения и отцеден фасул, задушения ориз и ситно нарязаните кайсии.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус, готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...