Кулинарни рецепти » Сада дал (леща яхния)

 Сада дал (леща яхния)
/Индия/

Продукти:

• 1 ч.ч. леща
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 1/2 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 4 с. л. олио
• 2 сушени червени люти чушки
• 1/2 ч. л. кимион на зърна
• 1/2 ч. л. кориандър на зърна
• 1/2 ч. л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме лещата. Слагаме я в тенджера заедно със ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка. Прибавяме куркумата, солта, 4 ч.ч. вода и слагаме да ври.

След като заври намаляваме огъня, захлупваме и оставяме ястието да къкри на бавен огън до сваряване на лещата. Десетина минути преди да свалим от огъня, запържваме останалите подправки заедно със сухите люти чушки и добавяме към лещата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало