Продукти:
• 1 ч.ч. леща
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 1/2 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 4 с. л. олио
• 2 сушени червени люти чушки
• 1/2 ч. л. кимион на зърна
• 1/2 ч. л. кориандър на зърна
• 1/2 ч. л. синапено семе
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме лещата. Слагаме я в тенджера заедно със ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка. Прибавяме куркумата, солта, 4 ч.ч. вода и слагаме да ври.
След като заври намаляваме огъня, захлупваме и оставяме ястието да къкри на бавен огън до сваряване на лещата. Десетина минути преди да свалим от огъня, запържваме останалите подправки заедно със сухите люти чушки и добавяме към лещата.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...