Продукти:
• 1 ч.ч. леща
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 1/2 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 4 с. л. олио
• 2 сушени червени люти чушки
• 1/2 ч. л. кимион на зърна
• 1/2 ч. л. кориандър на зърна
• 1/2 ч. л. синапено семе
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме лещата. Слагаме я в тенджера заедно със ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка. Прибавяме куркумата, солта, 4 ч.ч. вода и слагаме да ври.
След като заври намаляваме огъня, захлупваме и оставяме ястието да къкри на бавен огън до сваряване на лещата. Десетина минути преди да свалим от огъня, запържваме останалите подправки заедно със сухите люти чушки и добавяме към лещата.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...