Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг патладжани
• 1ч.ч. олио
• 6 глави лук
• 6 домата
• 4 зелени чушки
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 7-8 зърна черен пипер
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме във врящата мазнина, отцеждаме и ги подреждаме в подходящ съд.
Нарязваме чушките и лука на ситно и ги задушаваме в олио и малко вода. Когато поомекнат, сипваме обелените и настъргани домати, прибавяме счукания чесън и черния пипер, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме 1 к.ч. топла вода и варим, докато получим желаната гъстота.
Прецеждаме соса и заливаме с него патлажаните. Поднасяме ги, поръсени обилно със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...