Кулинарни рецепти » Зрял фасул с броколи

 Зрял фасул с броколи

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г замразено броколи
• 100 г соеви кълнове
• 400 г зелен фасул
• 3 с.л. кедрови ядки
• 1-2 с.л. зехтин
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме леко мазнината и запържваме соевите кълнове. След 2-3 мин прибавяме нарязания зелен фасул и накъсаното на малки розички броколи.

Сипваме 5-6 с.л. гореща вода и задушаваме десетина минути на умерен огън, докато зеленчуците променят цвета си. После сипваме отцедения червен фасул, подправяме с черен пипер и сол на вкус и продължаваме да задушаваме.

След 5 мин прибавяме кедровите ядки, задушаваме още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястие със соев сос на вкус.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало