Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 5-6 картофа
• 1 по-малък алабаш
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Варим го в същата вода, докато зърната поомекнат.
Прибавяме обеления и нарязан на филийки алабаш. След като алабашът се свари, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи. Посоляваме ястието и варим още 10-15 мин на слаб огън.
Накрая прибавяме нарязания и запържен лук и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...