Кулинарни рецепти » Яхния от маслини със сушена бамя

 Яхния от маслини със сушена бамя

Продукти: (за 4 порции)

• 50 г суха бамя
• 100 г маслини
• 2 стръка праз
• 1 с.л.брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натъркваме бамята със сол, за да и падне мъха, и я киснем 1 час в студена вода.

В сгорещеното олио изпържваме ситно нарязания праз. Поръсваме брашното и червения пипер и доизпържваме. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода. Прибавяме изкиснатата бамя и маслините. Варим около 30 мин, докато бамята се свари добре. Ако е необходимо, доливаме гореща вода.

Малко преди да отстраним яхнията от огъня, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода, поръсваме със смлян черен пипер и посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало