Продукти: (за 4 порции)
• 400 г пресни гъби
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и морковите на кубчета. Прибавяме гъбите, както са цели, ситно нарязания лук, дафиновия лист и черния пипер. Наливаме подсолена вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато омекнат гъбите. Прецеждаме и ги нарязваме на дребно.
В друг съд запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с част от бульона. Прибавяме гъбите и варим на тих огън 10 мин. Отстраняваме от огъня, посоляваме и при непрекъснато бъркане прибавяме лимонов сок и разбитите жълтъци.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...