Кулинарни рецепти » Фрикасе от гъби

 Фрикасе от гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пресни гъби
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината и морковите на кубчета. Прибавяме гъбите, както са цели, ситно нарязания лук, дафиновия лист и черния пипер. Наливаме подсолена вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато омекнат гъбите. Прецеждаме и ги нарязваме на дребно.

В друг съд запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с част от бульона. Прибавяме гъбите и варим на тих огън 10 мин. Отстраняваме от огъня, посоляваме и при непрекъснато бъркане прибавяме лимонов сок и разбитите жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало