Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. зрял боб
• 1 непълна ч.ч. ориз
• 1 стрък праз
• 500 г кисело зеле
• 6-7 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• зелева чорба, сол
Начин на приготвяне:
Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната.
Нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването.
Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода. Оставяме го да къкри на слаб огън.
Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...