Кулинарни рецепти » Миш-маш от лапад

 Миш-маш от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 200 г стерилизирани домати
• 2-3 листа целина
• 1 к.ч. олио
• 3-4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме нарязания на ивички лапад и продължаваме задушаването. След като лапада смени цвета си, сипваме червения пипер и обелените и настъргани домати и посоляваме.

Добавяме разбитите яйца и бъркаме ястието, докато яйцата се стегнат. Подправяме със смлян черен пипер и много ситно нарязани магданоз, джоджен и листа от целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало