Кулинарни рецепти » Миш-маш от лапад

 Миш-маш от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 200 г стерилизирани домати
• 2-3 листа целина
• 1 к.ч. олио
• 3-4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме нарязания на ивички лапад и продължаваме задушаването. След като лапада смени цвета си, сипваме червения пипер и обелените и настъргани домати и посоляваме.

Добавяме разбитите яйца и бъркаме ястието, докато яйцата се стегнат. Подправяме със смлян черен пипер и много ситно нарязани магданоз, джоджен и листа от целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало