Кулинарни рецепти » Каша със спанак

 Каша със спанак

Продукти:

• 500 г спанак
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и запържваме в него брашното. Прибавяме нарязания спанак, разбъркваме и задушаваме, докато спанакът поомекне. Посоляваме и наливаме гореща вода, колкото е необходимо, за да получим желаната гъстота. Варим на слаб огън 10-15 мин.

Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко, поръсваме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер и сипваме в кашата. Изчакваме отново да заври и отстраняваме от огъня. Поднасяме кашата топла, поръсена с натрошено сирене.

Автор: Добринка Желева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало