Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави лук
• 500 г прясно зеле
• 500 г картофи
• 3-4 домата
• 2 дафинови листа
• 2 счукани пъпки карамфил
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в олио ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязаното зеле, дафиновите листа, счукания в хаванче карамфил, червения и черен пипер. По желание можем да добавим и лютиво чушле. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме на умерен огън, докато зелето започне да омеква.
Слагаме нарязаните на малки кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Посоляваме и продължаваме да задушаваме вече на тих огън, докато зелето омекне напълно.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...