Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 връзки лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 10 сухи червени чушки
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лапада на ивици. Варим го в леко подсолена вода.
Сваряваме сухите чушки и ги смиламе. Почистваме лука и го скълцваме много ситно.
Смесваме сварените лапад и чушки и скълцания суров лук. Посоляваме и разбъркваме добре. Подправяме с олиото, оцета и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...