Кулинарни рецепти » Комбус

 Комбус

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2-3 връзки лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 10 сухи червени чушки
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада на ивици. Варим го в леко подсолена вода.

Сваряваме сухите чушки и ги смиламе. Почистваме лука и го скълцваме много ситно.

Смесваме сварените лапад и чушки и скълцания суров лук. Посоляваме и разбъркваме добре. Подправяме с олиото, оцета и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало