Кулинарни рецепти » Задушен праз с домати

 Задушен праз с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 стръка праз
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и го сипваме в тенджера с малко вода. Посоляваме и задушаваме, докато празът омекне.

Прибавяме олиото и обелените и настъргани домати. Задушаваме 5-6 мин, наливаме малко гореща вода и варим, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало