Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме едрите, а дребните оставяме цели. Сваряваме ги в подсолена вода, в която сме сложили цели стръкчета копър, и след това ги отцеждаме.
Запържваме брашното в сгорещеното олио. Наливаме прясното мляко и част от водата, в която сме варили картофите, колкото да получим рядък сос.
Оставяме соса да възври и заливаме с него картофите. Посоляваме и варим 5-6 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с черен пипер или ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...