Кулинарни рецепти » Праз яхния

 Праз яхния

Продукти:

• 5-6 стръка праз
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. ориз
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме праза. Нарязваме го на малки парченца и го задушаваме в олиото. Прибавяме почистения и измит ориз и също леко го задушаваме.

Сипваме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, поръсваме с черен и червен пипер и посоляваме. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и задушаваме 30 мин на тих огън.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало