Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 50 г краве масло
• 1 средно голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г гъби
• 5-6 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Когато оризът стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме на слаб огън, докато оризът омекне напълно.
В отделен съд разтопяваме маслото, прибавяме обелените и настъргани домати и нарязаните гъби и задушаваме. Накрая сипваме ориза и настъргания кашкавал и разбъркваме добре сместа.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...