Кулинарни рецепти » Спанак по флорентински

 Спанак по флорентински

Продукти:

• 2 ч. ч. сварен и изцеден спанак
• 4 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Горещия спанак наръсваме със сол и черен пипер и изсипваме в дълбок съд. Яйцата сваряваме, обелваме и нареждаме върху спанака.

Приготвяме гъст сос бешамел от брашното, леко запържено в масло и разредено с млякото. Заливаме яйцата със соса и сервираме ястието топло.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало