Продукти:
• 2 ч. ч. сварен и изцеден спанак
• 4 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Горещия спанак наръсваме със сол и черен пипер и изсипваме в дълбок съд. Яйцата сваряваме, обелваме и нареждаме върху спанака.
Приготвяме гъст сос бешамел от брашното, леко запържено в масло и разредено с млякото. Заливаме яйцата със соса и сервираме ястието топло.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...