Кулинарни рецепти » Зелен грах с ориз

 Зелен грах с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кутия консервиран зелен грах
• 50 мл олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 гъби
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, запържваме и него, като оставяме зърната да се напоят с мазнина /да станат полупрозрачни/.

Прибавяме 1 ч.ч. вода, сол, черен пипер, нарязаните на дребно гъби и граха. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало