Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кутия консервиран зелен грах
• 50 мл олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, запържваме и него, като оставяме зърната да се напоят с мазнина /да станат полупрозрачни/.
Прибавяме 1 ч.ч. вода, сол, черен пипер, нарязаните на дребно гъби и граха. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 15 мин.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...