Кулинарни рецепти » Пилешка пача

 Пилешка пача

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го варим в подсолена вода заедно с разрязания на четвъртинки лук до разпадане на месото. Изваждаме го от водата и го обезкостяваме.

Нарязваме месото на дребни парченца и го поръсваме с черен пипер и сол. Прибавяме счукания чесън, смлените орехови ядки и оцета. Заливаме с 2-3 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилето. Поднасяме пачата топла или студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало