Кулинарни рецепти » Варено пиле с лимон

 Варено пиле с лимон

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 100 г бадеми
• 1 яйце
• 4 с.л. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 3 глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето го със сока от половин лимон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изстискваме втората половинка от лимона в коремната кухина. Слагаме пилето в малка тенджерка, заливаме с вряла вода така, че да бъде потопено, прибавяме зеленчуците и варим на тих огън до омекване. Изваждаме омекналото пиле и го оставяме на топло място.

Изпържваме в разтопеното масло нарязаните на парченца гъби, заливаме с 1 к.ч. пилешки бульон, прибавяме виното, попарените и обелени бадеми и притопляме. Разбиваме сметаната с яйцето, прибавяме на части малко горещ бульон и бием до сгъстяване. Прибавяме гъбената смес и заливаме със соса нарязаното на порции пиле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало