Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 100 г бадеми
• 1 яйце
• 4 с.л. сметана
• 1 к.ч. бяло вино
• 3 глави лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето го със сока от половин лимон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изстискваме втората половинка от лимона в коремната кухина. Слагаме пилето в малка тенджерка, заливаме с вряла вода така, че да бъде потопено, прибавяме зеленчуците и варим на тих огън до омекване. Изваждаме омекналото пиле и го оставяме на топло място.
Изпържваме в разтопеното масло нарязаните на парченца гъби, заливаме с 1 к.ч. пилешки бульон, прибавяме виното, попарените и обелени бадеми и притопляме. Разбиваме сметаната с яйцето, прибавяме на части малко горещ бульон и бием до сгъстяване. Прибавяме гъбената смес и заливаме със соса нарязаното на порции пиле.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...