Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 600 г грах
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бульон от пилешки дреболии
• индийско орехче
• шафран, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го изпържваме от нсички страни в смес от олиото и маслото. Изваждаме пилешките порции и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Щом пожълтее, поръсваме брашното и също го позапържваме.
Наливаме виното и бульона, връщаме пилето, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване на месото. Изваждаме порциите, а соса подправяме с шафран и индийско орехче.
Отделно сваряваме граха в подсолена вода и го прецеждаме. Разпределяме порциите по чиниите, заливаме със соса и гарнираме със сварения грах.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...