Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън и го слагаме в тенджера само с маслото. Захлупваме плътно тенжерата и притискаме капака с тежест. Между тенджерата и капака можем да сложим лист бяла хартия. Слагаме тенджерата на съвсем слаб огън, за да не залепне пилето за дъното. Държим на огъня 1 час.
След това отхлупваме и наливаме сока от лимона. Захлупваме отново плътно и държим на същия огън още 1 час. След това изваждаме пилето и го обезкостяваме. Разпределяме месото в чинии, поръсваме с черен пипер и заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...