Продукти: (за 4 порции)
• 4 обезкостени пилешки гърди
• 2 с.л. олио
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. макарони
• 500 г домати
• 2-3 с.л. доматено пюре
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържваме ги в нагорещено олио, докато порозовеят, след което ги изваждаме и в същата мазнина слагаме нарязаните на ивички гъби.
След около 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати и доматеното пюре. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и връщаме пилешкото месо. Задушаваме, докато месото се свари добре.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Сервираме пилешките гърди заедно със сварените макарони.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...