Кулинарни рецепти » Задушена патица

 Задушена патица

Продукти: (за 8 порции)

• 1 патица
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. червено вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на тънки филийки лук. Поръсваме леко препеченото брашно и също го позапържваме.

Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязания чесън. Слагаме черния пипер и дафиновия лист, сипваме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме 10 мин.

Връщаме порциите месо, наливаме топла вода до средата на продуктите, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Накрая наливаме виното и възваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало