Продукти: (за 8 порции)
• 1 патица
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. червено вино
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на тънки филийки лук. Поръсваме леко препеченото брашно и също го позапържваме.
Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязания чесън. Слагаме черния пипер и дафиновия лист, сипваме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме 10 мин.
Връщаме порциите месо, наливаме топла вода до средата на продуктите, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Накрая наливаме виното и възваряваме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...