Кулинарни рецепти » Патица с моркови и домати

 Патица с моркови и домати

Продукти: (за 8 порции)

• 1 патица
• 1 к.ч. олио
• 100 г краве масло
• 2 моркова
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 дафинови листа
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме патицата отвътре и отвън и както я цяла я изпържваме от всички страни в смес от олиото и маслото.

Щом се зачерви, прибавяме едро нарязаните моркови, ситно нарязания чесън, настърганите домати, дафиновите листа и черния пипер. Наливаме виното и малко топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало