Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4 чушки
• 4 глави лук
• 4 домата
• 4 скилидки чесън
• 2 с.л. босилек
• 1 ч.ч. олио
• 1 люта чушка
• канела, карамфил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме и запържваме нарязания на едро лук, нарязаните на ивички почистени чушки и обелените и настъргани домати.
Сипваме запържените зеленчуци и пилешките порции в тенджера, прибавяме босилека, счукания чесън, канелата, карамфила, черния пипер и лютата чушка, посоляваме и заливаме с 1 ч.ч. вода. Захлупваме и варим ястието 1 час на тих огън, като доливаме вода, ако е необходимо.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...