Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с вино

 Пилешки гърди с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 порции обезкостени пилешки гърди
• 90 г краве масло
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. настърган пармезан
• 2-3 с.л. брашно
• 4 с.л. пилешки бульон
• сокът от половин лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме порциите, посоляваме, овалваме ги в брашното и в сгорещеното масло ги изпържваме от двете страни на тих огън.

Наливаме виното, варим 1-2 мин, поръсваме с пармезана, поливаме с бульона, захлупваме и задушаваме 5 мин. Разпределяме порциите в чиниите за сервиране и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало