Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с вино

 Пилешки гърди с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 порции обезкостени пилешки гърди
• 90 г краве масло
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. настърган пармезан
• 2-3 с.л. брашно
• 4 с.л. пилешки бульон
• сокът от половин лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме порциите, посоляваме, овалваме ги в брашното и в сгорещеното масло ги изпържваме от двете страни на тих огън.

Наливаме виното, варим 1-2 мин, поръсваме с пармезана, поливаме с бульона, захлупваме и задушаваме 5 мин. Разпределяме порциите в чиниите за сервиране и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало