Кулинарни рецепти » Пиле в сос от кестени

 Пиле в сос от кестени
/Сърбия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 500 г кестени
• 2 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. картофено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 мл бульон /или вода/
• 1 бучка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го със сол и черен пипер и го изпичаме в предварително загрята фурна. Щом се позачерви, го изваждаме от фурната и го нарязваме на порции.

Наливаме олиото в широка тенджера и разстиламе лука, нарязан на полукръгове. Нареждаме отгоре пилешките порции и задушаваме на умерен огън, като наливаме по малко от бульона.

Отделно разрязваме леко кестените и ги сваряваме. После ги обелваме, пасираме и смесваме с картофеното брашно, виното и захарта. Бъркаме на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, наливаме малко бульон.

Сипваме готовия сос при пилето и държим ястието на огъня още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало