Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 500 г кестени
• 2 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. картофено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 мл бульон /или вода/
• 1 бучка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го със сол и черен пипер и го изпичаме в предварително загрята фурна. Щом се позачерви, го изваждаме от фурната и го нарязваме на порции.
Наливаме олиото в широка тенджера и разстиламе лука, нарязан на полукръгове. Нареждаме отгоре пилешките порции и задушаваме на умерен огън, като наливаме по малко от бульона.
Отделно разрязваме леко кестените и ги сваряваме. После ги обелваме, пасираме и смесваме с картофеното брашно, виното и захарта. Бъркаме на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, наливаме малко бульон.
Сипваме готовия сос при пилето и държим ястието на огъня още десетина минути.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...