Кулинарни рецепти » Пилешка яхния от Тулон

 Пилешка яхния от Тулон
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• половин глава лук
• 1 скилидка чесън
• 100 г пресни или мариновани гъби
• 25 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 3-4 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме изчистеното пиле на порции, натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме от двете страни в смес от масло и олио. Изваждаме месото и сипваме в същата мазнина ситно нарязаните лук и чесън, нарязаните на ивички гъби, виното и бульона.

Кипваме соса и варим в него за 20 мин под похлупак на слаб огън изпърженото месо от пилето. Прибавяме размитото в сметаната брашно. Кипваме ястието, отстраняваме го от огъня и го държим захлупено 5-6 мин. Поднасяме яхнията със сварена юфка, задушена в разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало