Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• половин глава лук
• 1 скилидка чесън
• 100 г пресни или мариновани гъби
• 25 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 3-4 с.л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме изчистеното пиле на порции, натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме от двете страни в смес от масло и олио. Изваждаме месото и сипваме в същата мазнина ситно нарязаните лук и чесън, нарязаните на ивички гъби, виното и бульона.
Кипваме соса и варим в него за 20 мин под похлупак на слаб огън изпърженото месо от пилето. Прибавяме размитото в сметаната брашно. Кипваме ястието, отстраняваме го от огъня и го държим захлупено 5-6 мин. Поднасяме яхнията със сварена юфка, задушена в разтопено масло.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...