Кулинарни рецепти » Задушена патица

 Задушена патица
/Румъния/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 патица
• 2 с.л. гъша мас или зехтин
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 7-8 зърна черен пипер
• 150 мл бульон
• 1 дафинов лист
• винен оцет, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаната на порции патица в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.

Заливаме с бульона и прибавяме размитото доматено пюре, счукания чесън и подправките. Посоляваме и връщаме порциите месо.

Похлупваме и задушаваме, докато месото омекне. Четвърт час преди да отстраним от огъня подкиселяваме соса с винен оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало