Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, овалваме в брашно и пържим в сгорещеното масло до леко порозовяване от всички страни. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Препичаме в сух тиган 1 с.л. брашно, размиваме го с 1 к.ч. хладка вода и го сипваме при лука. След няколко минути връщаме месото и прибавяме черния и червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън. Посоляваме на вкус, наливаме виното и толкова топла вода, че течността да покрие продуктите.
Захлупваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...