Кулинарни рецепти » Пилешка яхния с вино

 Пилешка яхния с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, овалваме в брашно и пържим в сгорещеното масло до леко порозовяване от всички страни. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Препичаме в сух тиган 1 с.л. брашно, размиваме го с 1 к.ч. хладка вода и го сипваме при лука. След няколко минути връщаме месото и прибавяме черния и червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън. Посоляваме на вкус, наливаме виното и толкова топла вода, че течността да покрие продуктите.

Захлупваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало