Кулинарни рецепти » Пилешко с гъби

 Пилешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г бяло пилешко месо
• 40 г краве масло
• 600 г печурки
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото.

Нарязваме месото на хапки, които изпържваме от всички страни в останалото масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязаните гъби. Прибавяме последователно лука и месото. Наливаме сметаната и подправяме с черен пипер и сол.

Захлупваме и задушаваме на тих огън. Малко преди края на готвенето поръсваме с наситнен магданоз, а непосредствено преди да свалим ястието от огъня подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало