Продукти: (за 2 порции)
• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• 500 мл тежко червено вино
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пъдпъдъците ги отвътре и отвън със сол и ги оставяме да отлежат. След това ги обвиваме в тънки листове сланина, завързваме ги с конец и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Заливаме изпържените пъдпъдъци с 1/3 от виното и ги задушаваме, докато омекнат. От време на време наливаме по малко от останалото вино. Изваждаме готовите пъдпъдъци и отстраняваме конците.
Нарязваме останалата сланина на дребно и пълним с нея коремната кухина на пъдпъдъците. Прибавяме към винения сос захарта и размитото с малко вода нишесте и го кипваме.
Сервираме пъдпъдъците по 2 в порция, а соса поднасяме отделно.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...