Кулинарни рецепти » Задушени пъдпъдъци в червено вино

 Задушени пъдпъдъци в червено вино

Продукти: (за 2 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• 500 мл тежко червено вино
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пъдпъдъците ги отвътре и отвън със сол и ги оставяме да отлежат. След това ги обвиваме в тънки листове сланина, завързваме ги с конец и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Заливаме изпържените пъдпъдъци с 1/3 от виното и ги задушаваме, докато омекнат. От време на време наливаме по малко от останалото вино. Изваждаме готовите пъдпъдъци и отстраняваме конците.

Нарязваме останалата сланина на дребно и пълним с нея коремната кухина на пъдпъдъците. Прибавяме към винения сос захарта и размитото с малко вода нишесте и го кипваме.

Сервираме пъдпъдъците по 2 в порция, а соса поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало