Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пилешки крилца
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 ч. л. настърган корен джинджифил
• 1 ч. л. смлян кориандър
• 1/4 ч. л. червен пипер
• 125 г смлени пържени фъстъци
• 2 с. л. зехтин
• 1 голяма глава лук
• 1 пръчица канела
• 1/2 ч. ч. портокалов сок
• 1/2 ч. ч. пилешки бульон (кубче)
• 2 ч. л. захар
• 1 с. л. соев сос
• 1 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Измиваме крилцата в студена вода и ги подсушаваме с кърпа. Разбъркваме добре чесъна, джинджифила, канелата, червения пипер, фъстъците и зехтина.
Овалваме крилцата в тази смес и ги оставяме да престоят 1 час. След това ги слагаме в тенджера, добавяме дребно нарязания лук, кориандъра, портокаловия и лимоновия сок, бульона и захарта Захлупваме с капака и оставяме сместа да кипне.
Намаляваме огъня и варим още 15 минути без капак, докато крилцата омекнат и течността се сгъсти. Сервираме ястието с варен ориз и задушен зелен фасул.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...