Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в доматен сос

 Пъдпъдъци в доматен сос

Продукти: (за 3 порции)

• 3 пъдпъдъка
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 5-6 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме пъдпъдъците, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги пържим в сгорещената мазнина, като от време на време ги обръщаме за да се зачервят равномерно от всички страни. Изваждаме пъдпъдъците и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати, посоляваме и наливаме вода до получаването на умерено гъст сос.

Връщаме пъдпъдъците обратно, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато пъдпъдъците се сготвят, изваждаме ги и ги разделяме на две половинки. Поднасяме ги със соса, в който са се варили, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало