Кулинарни рецепти » Пиле по фламандски

 Пиле по фламандски
/Белгия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 голямо пиле
• 2 глави лук
• 3 стръка целина
• 3 стръка праз
• 1 морков
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 лимон
• 2 карамфилчета
• 1 връзка ароматни треви /дафинов лист, мащерка, магданоз/
• магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с лимонов сок и го слагаме в подходящ съд. Прибавяме ситно нарязаната целина, праза и моркова, нарязани на колелца. Наливаме вода, която да покрие продуктите и кипваме на огъня.

Прибавяме ароматните , лука, в който сме заболи карамфилчетата, виното, черен пипер и сол на вкус. Варим до омекване на месото.

Изваждаме пилето, нарязваме го на порции и го разпределяме по чиниите. Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, и заливаме порциите с него.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало