Кулинарни рецепти » Пиле по фламандски

 Пиле по фламандски
/Белгия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 голямо пиле
• 2 глави лук
• 3 стръка целина
• 3 стръка праз
• 1 морков
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 лимон
• 2 карамфилчета
• 1 връзка ароматни треви /дафинов лист, мащерка, магданоз/
• магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с лимонов сок и го слагаме в подходящ съд. Прибавяме ситно нарязаната целина, праза и моркова, нарязани на колелца. Наливаме вода, която да покрие продуктите и кипваме на огъня.

Прибавяме ароматните , лука, в който сме заболи карамфилчетата, виното, черен пипер и сол на вкус. Варим до омекване на месото.

Изваждаме пилето, нарязваме го на порции и го разпределяме по чиниите. Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, и заливаме порциите с него.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало