Кулинарни рецепти » Пиле по градинарски с ориз

 Пиле по градинарски с ориз

Продукти: (за 8 порции)

• 1 с.л. олио
• 600 г обезкостени пилешки гърди
• 2-3 глави лук
• 2 зелени чушки
• 1 кг домати
• 1 скилидка чесън
• 250 г сварени царевични зърна
• 1,5 ч.ч. ориз
• 50 г настърган кашкавал
• 3 стръка праз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, а пилешкото – на пръчици. Запържваме месото, лука и чушките, като бъркаме постоянно. След като пилето порозовее, прибавяме обелените и настъргани домати и царевицата, заедно със соса.

Изчакваме сместа да заври и изсипваме ориза и настърганият кашкавал. Намаляваме температурата, посоляваме, покриваме с капак и оставяме ястието да покъкри, докато ориза се свари. Малко преди да го свалим от огъня, прибавяме нарязаният на ситно праз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало