Кулинарни рецепти » Задушено пиле с дюли

 Задушено пиле с дюли

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 средно голяма дюля
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме, запържваме го в сгорещеното олио и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме последователно ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Поръсваме червения пипер и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.

Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, прибавяме нарязаната на едри кубчета дюля, доливаме малко топла вода и задушаваме още 20 мин на умерен огън. Накрая прибавяме размитото в малко вода брашно и оставяме ястието на огъня, колкото да заври.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало