Кулинарни рецепти » Задушено пиле с дюли

 Задушено пиле с дюли

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 средно голяма дюля
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме, запържваме го в сгорещеното олио и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме последователно ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Поръсваме червения пипер и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.

Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, прибавяме нарязаната на едри кубчета дюля, доливаме малко топла вода и задушаваме още 20 мин на умерен огън. Накрая прибавяме размитото в малко вода брашно и оставяме ястието на огъня, колкото да заври.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало