Кулинарни рецепти » Пиле с гъби и лук

 Пиле с гъби и лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета, които изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги слагаме при пилето. Наливаме виното и посоляваме на вкус. Захлупваме и варим около 45 мин на слаб огън.

След това изваждаме пилешките парчета в чиния, а към соса прибавяме сметаната и разбъркваме много добре. Връщаме пилето в соса и варим още 3-4 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало