Кулинарни рецепти » Пилешки пилаф

 Пилешки пилаф

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 глави лук
• 6 ч.ч. вода
• 1,5 к.ч. стафиди
• 2 с.л. прясно мляко
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца. Пускаме късчетата месо във врящата вода, към която прибавяме млякото, и ги варим докато омекнат.

Изваждаме месото и слагаме в бульона изчистения и измит ориз и ситно нарязания лук. Варим 25 мин, връщаме месото, прибавяме стафидите, посоляваме и задушаваме ястието на слаб огън още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало