Продукти: (за 4 порции)
• 500 г бяло пилешко месо
• 400 г домати
• 3 глави лук
• 200 г гъби
• 400 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на хапки. Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на хапки. Гъбите и картофите също нарязваме на парчета.
Нарязваме лука на осминки и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме месото и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме. Наливаме виното, кипваме сместа и варим 5 мин.
Прибавяме нарязаните зеленчуци и сметаната. Поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме, захлупваме плътно и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...