Кулинарни рецепти » Гъска с кисели краставички

 Гъска с кисели краставички

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг месо от гъска
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 кг кисели краставички
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които запържваме в отворена тенджера под налягане. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Наливаме размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 25 мин, след което отваряме, прибавяме краставичките, нарязани на кубчета и отново затваряме тенджерата. Варим още 5 мин, след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало