Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 патица
• 2 с.л. олио
• 6 домата
• 4 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции. Обелваме доматите ги и ги нарязваме на едро, а лука и пиперките нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме парчетата месо, прибавяме лука и също го позапържваме. След това слагаме доматите и пиперките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...