Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 патица
• 2 с.л. олио
• 6 домата
• 4 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции. Обелваме доматите ги и ги нарязваме на едро, а лука и пиперките нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме парчетата месо, прибавяме лука и също го позапържваме. След това слагаме доматите и пиперките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...