Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кръгчета и ги запържваме в сгорещеното олио. Последователно прибавяме и задушаваме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати, като в един момент наливаме малко топла вода и посоляваме.
Сваряваме пилето в подсолена вода, нарязваме го на порции и го слагаме при задушените зеленчуци. Наливаме от бульона, в който е вряло пилето, разбъркваме и задушаваме на тих огън, докато омекнат зеленчуците.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...