Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кръгчета и ги запържваме в сгорещеното олио. Последователно прибавяме и задушаваме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати, като в един момент наливаме малко топла вода и посоляваме.
Сваряваме пилето в подсолена вода, нарязваме го на порции и го слагаме при задушените зеленчуци. Наливаме от бульона, в който е вряло пилето, разбъркваме и задушаваме на тих огън, докато омекнат зеленчуците.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...