Продукти:
• 1 петел
• 800 г кисело зеле
• 150 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме петела, след което го намазваме с олио от вътрешната и от външната страна. Посоляваме и поръсваме с част от смления черен пипер. Поставяме в средата на тенджерата.
В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук и към него прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и червения пипер. След отстраняването им от огъня слагаме смления черен пипер и ситно нарязания магданоз. Със сместа увиваме в зелевите листа малки сарми, които нареждаме в тенджерата около петела и над него.
Към така приготвеното ястие прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Заливаме с гореща вода, похлупваме плътно с капак и варим на слаб огън.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...