Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 2 глави чесън
• 1 голям домат
• 100 г сирене
• 1 суха червена чушка
• 1,5 к.ч. настъргана целина
• 1-2 с.л. брашно
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които натриваме със сол, чубрица и черен пипер и овалваме в брашното. След това ги запържваме от всички страни в тенджера със сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, настърганата целина, ситно нарязания магданоз и цялата суха чушка.
Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври около 1 час на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обеления и настърган домат и натрошеното сирене. Поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...