Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го слагаме в тенджера заедно с другите продукти – лука, нарязан на филийки, чесъна - разделен на скилидки, доматите - обелени и нарязани на ситно и червения пипер. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Наливаме водата, захлупваме плътно тенджерата и варим на тих огън, докато сосът остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...