Кулинарни рецепти » Пиле, задушено в бира

 Пиле, задушено в бира

Продукти:

• 1,5 кг пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави червен лук
• 3 скилидки чесън
• 200 мл светла бира
• 1 филия сух хляб
• 70 г масло
• 1-2 с. л. захар (може и без нея)
• 1 с. л. оцет
• 1 к. л. горчица
• 1/2 настъргано индийско орехче
• 1-2 к. л. смлян черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на порции. Сгорещяваме част от маслото в тенджерка и изпържваме пилешките порции от всички страни. Прибавяме изчистения и ситно нарязан лук и запържваме 2 минути. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари на тих огън 20 минути.

В останалото масло запържваме нарязаните на парченца гъби. Прибавяме ги към месото заедно със счуканите скилидки чесън, захарта, оцета и натрошения хляб. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Оставяме ястието да поври още 20 минути. Поднасяме го посипано с наситнен магданоз.

Автор: Дияна Панайотова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало