Продукти: (за 8 порции)
• 1 патица
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции, а зелето на тънки ивички.
Разстиламе половината от зелето на дъното на тенджерата и поръсваме с черен и червен пипер. Нареждаме порциите месо и покриваме с останалото зеле. Наливаме олиото, 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. топла вода.
Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...