Кулинарни рецепти » Патица с кисело зеле

 Патица с кисело зеле

Продукти: (за 8 порции)

• 1 патица
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, а зелето на тънки ивички.

Разстиламе половината от зелето на дъното на тенджерата и поръсваме с черен и червен пипер. Нареждаме порциите месо и покриваме с останалото зеле. Наливаме олиото, 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. топла вода.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало