Кулинарни рецепти » Патица с кисело зеле

 Патица с кисело зеле

Продукти: (за 8 порции)

• 1 патица
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, а зелето на тънки ивички.

Разстиламе половината от зелето на дъното на тенджерата и поръсваме с черен и червен пипер. Нареждаме порциите месо и покриваме с останалото зеле. Наливаме олиото, 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. топла вода.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало