Кулинарни рецепти » Патица с прясно зеле

 Патица с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 млада патица
• 1 прясна зелка
• 100 г свинска мас /или 1 к.ч. олио/
• 2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, които запържваме в сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.

Запържваме нарязаното на ивички зеле. Слагаме запържените порции месо в тенжера под налягане и изсипваме върху тях запърженото зеле. Заливаме с разтопената мас, прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало