Продукти: (за 6 порции)
• 1 млада патица
• 1 прясна зелка
• 100 г свинска мас /или 1 к.ч. олио/
• 2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции, които запържваме в сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.
Запържваме нарязаното на ивички зеле. Слагаме запържените порции месо в тенжера под налягане и изсипваме върху тях запърженото зеле. Заливаме с разтопената мас, прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...